Bandcoaching

Wat is bandcoaching?

Elke band heeft zijn unieke eigenschappen. Hierbij horen sterke punten en verbeterpunten. Een bandcoach helpt door middel van bandcoaching met het groeien van de band en om de muziek tot een hoger niveau te brengen. Of het nu gaat om een beginnende of ervaren band, een coach die van elk bandlid de kwaliteiten kan herkennen en benutten is van groot belang.

Verbeter jullie samenspel en knal met je solo’s. Of jullie nu een te gekke studio opname willen maken of een performance on stage willen neerzetten, ik help bands zichzelf ontwikkelen.

 

De sound van een band is erg belangrijk. En hierbij moet alles kloppen, van teksten en melodielijnen tot aan het juiste ritme en goede solo’s. Tijdens de bandcoaching sessies komt dit alles aan bod. Niet alleen de muziek komt hierbij aan bod, maar ook de presentatie op het podium. Ieder lid van de band komt aan bod tijdens de repetities. Met een bandcoach kan jouw band effectiever repeteren om zo toe te werken naar een knallende performance.

 

Bandcoaching voor startende bands
Hebben jullie nog weinig samen gespeeld? Nog maar enkele repetities gedaan? Dan valt er nog veel te leren. Je bent natuurlijk dolenthousiast en je wilt het liefste direct het podium bestormen met jullie muziektalent. Het is alleen wel belangrijk dat alles klopt, en daarvoor is goed samenspel essentieel. Samen met mij als bandcoach gaan we alles leren wat nodig is om het podium op te kunnen. Van het samen spelen, nummers maken tot aan het strak krijgen van jullie bandgeluid.

Bandcoaching voor gevorderde b

Bandcoaching voor gevorderde bands
Je hebt een te gekke band en jullie kennen elkaar door- en door, maar toch wil je graag de sound van de band een niveau omhoog tillen. Dat kan met een bandcoach! De route richting tophits en een doorbraak als band is niet gemakkelijk. Alles moet kloppen, van presentatie tot aan excellent samenspel.

Schakel mij in als bandcoach om samen een plan te maken om ieder bandlid tot z’n recht te laten en om een unieke sound voor jouw band te creëren. Daarna kunnen jullie de studio in voor een demo of het podium onveilig maken.

Wie ben jij dan wel?

 

Met een kleine 20 jaar ervaring op én naast het podium, ben ik ervan overtuigd dat ik jullie de juiste tips & tricks kan aanreiken om nét dat tikkeltje verder te kunnen gaan! De juiste sound, de perfecte setlist en een goede performance maken een band nu eenmaal beter.

 

 

En hoeveel moet dat kosten?

 

Dat houden we heel simpel. Een nieuw paar oren en een paar extra ogen in jullie repetitieruimte kost jullie €80 per uur, of we maken er ineens een sessie van 3 uur van voor €220.

Ik kom naar jullie toe met een open mind,
en veel goesting om jullie een stap vooruit te kunnen duwen.